Matei 13, Intraţi pe poarta cea strîmtă…

Image

Matei 13, Intraţi pe poarta cea strîmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sînt ceice intră pe ea.

Domnul Isus, ca de obicei, vorbea multimi care il inconjurau.Spun asta ca trebuie sa facem dinstinctie cind El le vorbea ucenicilor lui in particular.Intr-o imprejurare le spune ucenicilor ca, “Voua va fost dat sa cunoasteti tainele imparatiei cerului”.Cu alte cuvinte, celor pe care Tatal ii atragea la Fiul. El nu avea preferinta in popor, ca sunt intelectuali asa cum pretindeau unii, sau saraci.  Unul dintre acesti intelectuali i-a zis odata, “Invatatorule stim ca esti venit dela Dumnezeu ca nu te uiti la fata oamenilor”Adica nu avea preferinta cui sa le vesteasca Evangelia imparatiei cerului.Avea din partea Tatalui acest mandat de a vesti oamenilor. La Dumnezeu nu sunt clase sociale.

Iata ca indeamna pe ascultatorii lui,Intraţi pe poarta cea strîmtă. Le aduce inainte acest mare adevar ca, sunt doua porti si doua cai. Una care este strimta si alta care este larga.Omul prin natura lui, este tentat sa mearga pe calea cea larga, pe care merg majoritatea.Nu este necesar sa iti pui intrebarea daca este bine sau nu sa mergi pe o astfel de cale larga. Dece? pentruca daca merg cei mai multi,ai incredere ca acea cale te duce undeva unde este bine.Dar in realitate lucrurile nu stau asa cum gindesc cei mai multi.Deabia la urma unii realizeaza ca aceasta cale larga i-a dus la Pierzare.

Dar Domnul Isus prima data le pune inainte pe cea strimta.Dece nu va fi adus-o el pe cea larga prima data in atentia multimi? Pentruca El este calea si usa(Poarta) strimta. Si Scriptura ne spune ca, El, are inteietate in toate lucrurile.Ca sa mergi pe calea strimta, pe care o scoate in evidenta Domnul Isus, trebuie sa ai un gid, o calauza.Pe cale ingusta merg numai cei ce vad.Pe calea larga merg cei ce nu vad. Vorbesc in termeni spirituali.Domnul Isus prima data le vorbeste de poarta si inca una strimta.Pai, pina sa ajungi la intrare , la poarta, trebuie sa fi parcurs o cale a vieti.Fie calea larga sau calea ingusta,Fiecare din ele te va duce inevitabil la o poarta.Daca poarta este strimta, se va intra unul cite unul.(one by one). Mintuirea este individuala. Nu este colectiva, la gramada.

Daca poarta este larga , se poate intra cu deavalma.Căci largă este poarta,Poarta aceasta larga are o cu totul alta direcie.Ea duce spre Iad, (pierzare)in contrast cu ce strimta care duce spre cer.Calea larga spune Mintitorul ca duce la pierzare,Cu alte cuvinte cei mai multi merg spre directia pierzari.O minte care a ajuns sa fie luminata de Dumnezeu ,cunoaste calea si poarta care duc la slava.lată este calea care duce la pierzare, Oamenii, in ziua judecati nu au nicin motiv de a se scuza. Dumnezeu in bunatatea Lui a dat omeniri Cuvintul Lui scris, Biblia. In aceasta carte vei putea afla despre dragostea lui Dumnezeu. O ignori, esti direct raspunzator unde vei merge.

14, Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sînt ceice o află

  In versetul 13, Domnul Isus ii indeamna.In versetul 14,Le explica cum apare aceasta cale si poarta.14, Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea Nu stiu citi s-ar indrepta la modul literal spre o cale si o poarta ingusta.Asa cum am spus ceva mai sus, oamenii sunt tentati sa aleaga ce e mai larg pentruca le este mai convenabila.îngustă este calea care duce la viaţă, Domnul Isus si in acest verset ca si in cel de sus aduce inainte poarta cea strimta.Deci intelegem ca o astfel de cale ingusta te duce la finalul vieti la acea poarta strimta.Care trecind prin ea da in viata vesnica.

Dar mi-a atras atentia mai mult ca oricind partea dela urma a versetului 14.şi puţini sînt ceice o află Am mai spus si cu alte ocazii ca,Mintuirea e darul lui Dumnezeu.Sunt ferm convins ca nici acestia putin care o afla, nu ar afla-o daca nu Dumnezeu i-ar aduce la viata(spirituala) sa poata vedea calea ingusta si poarta strimta.Ca suflet orb, bijbii in intunericul acesta gros al pacatului care a cuprins tot mai mult omenirea.Si ce e si mai trist ca in Adunari se vede tot mai mult lumea, prin manifestarile unora care merg cu gloata.

In incheiere, cei care sunt ai Domnului Hristos , ei stiu cine este poarta strimta.Domnul Hristos este poarta(usa) care duce la viata.Daca esti pe o astfel de cale care este Domnul Isus, sa sti ca El ti-a pus piciorul pe aceasta cale ingusta si ca nu ai niciun merit.Daca te afli cu gloata, sa sti ca ajungi la pierzare.In Adunarea corporala (de gramada)poate fi gloata multa.Dar cei ce apartin Domnului Hristos sunt distinsi de gloata.Au un specific al lor.Iubesc Cuvintul, Se tem de Dumnezeu.

John Balarie

Los Angeles California

About john Fischer

By his grace I am child of God..Seeing that,I am save for ever. Prin harul lui Dumnezeu sunt un copil al Lui.Spunind asta,sunt mintuit(salvat)pe veci. Prin acest blog doresc sa impartasesc cu fratiii si surorile mele de pretutindeni, din cind in cind citeva ginduri din Cuvintul scump al lui Dumnezeu!Cuvint care ni-l prezinta pe Domnul Hristos ca Mintuitor al celor rascumparati.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment