2 Corinteni 5-17,Căci, dacă este cineva în Hristos,


Apus de soare.jpg

2 Corinteni 5-17,Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s’au dus: iată că toate lucrurile s’au făcut noi.

         Potrivit cu Siguranta mintuiri, de care se face atita vilva, am adus inaintea noastra locul acesta din ep, lui Pavel catre Corinteni.Putem spune ca suntem in Domnul Hristos, dar sa nu se vada aceste caracteristice a unei fapturi noi.Căci, dacă este cineva în Hristos,A fi in Hristos,inseamna a avea din caracterul Lui.Este imposibil sa ai ceva din El,atita timp cit nu esti in El.Oricit te-ai stradui.Daca esti in El se va vedea in tine din ce este al Domnului Hristos.Dece? pentruca ai fost nascut din nou si odata cu nasterea din nou ,Dumnezeu a pus o noua structura sufleteasca in tine.

         Numai cel care arata prin viata lui pe care o traieste ceva din Domnul Hristos face dovada ca e in Hristos.Cuvintul ne arata ca cel ce este in Hristos este o făptură nouă.Nu e umbra de indoiala la cel ce a fost nascut din nou, pentruca el este In Domnul Hristos si cei din jurul lui pot face diferenta de cum este acum si cum a fost alta data.Apoi, el insusi opserva aceasta noua viata pe care o traieste ca este total diferita de cea din trecut.Dau si in engleza cum citim,he is a new creation;Tradus,este asa,El este o creiatie noua .Dumnezeu nu umbla cu cirpeala, peticeala.

         El face toate lucrurile noi. Asa este si in cazul unui suflet pe care l-a nascut din nou.Insusi expresia, “nescut din nou” arata ca el, nu mai este in ce e vechi.Cind privim in Biserica, Adunare, persoane care nu poti vedea in viata lor nimic nou,intelegem ca acele persoane nu sunt fiinte noi.Ei traiesc tot in cele vechi. Nu e de mirare ca nu au nimic din Domnul Hristos.Adunarile sunt pline de astfel de persoane.Si nu e rau ca sunt pline. Aici pot auzi despre Mintuirea care se capata prin credinta si ca e darul lui Dumnezeu. A fi o creiatie noua, Inseamna ca Cele vechi s’au dus:Unde s-au dus ele? Au ramas in firea veche (Carnala) nu are nimic de aface cu Creiatia noua din Dumnezu.Ele sunt inca in firea aceasta carnala si care poate da oricind necazuri celui nascut din nou.

         Ap, Pavel care expiermenta aceste doua firi in el spune,1 Corinteni 9-27,Ci mă port aspru cu trupul meu, şi -l ţin în stăpînire,Era destul de constient ca cele vechi ar putea sa ii faca necazuri in noua viata.El aduce in atentie acest mare adevar pe care toti copiii lui Dumnezeu il expiermenteaza intrun fel sau altul.şi -l ţin în stăpînire,Cu alte cuvinte ar vrea sa spuna ca, am biruinta asupra a tot ce este vechi.In mine pulseaza viata noua care este din Dumnezeu.Dece? pentruca sunt in Hristos care ma alimenteaza continu cu putere, de a ma impotrivi la tot ce este vechi.Auzi pe cite unul spunind,”Am cazut prada pacatului.”Daca esti in Domnul Hristos nu ai cum sa cazi prada.Esti in El si protectia Lui este suficienta sa te faca biruitor.Romani 8-37,Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne -a iubit.Oricare copil al lui Dumnezeu a expermientat in viata lui acesta biruinta asupra pacatului, oricare ar fi fost el.

          As face o legatura cu acel verset din,Ioan 15-7,Dacă rămîneţi în Mine, Alaturi de ce am spus din Corinteni, intelegem ca mai intii trebuie sa fi in Domnul Hritos, ca sa ramii in El.In Corinteni citim la inceput aceste cuvinte,Căci, dacă este cineva în Hristos.Sunt foarte multi care se amagesc singuri, crezind ca, daca fregventeaza o Adunare sau alta sunt in Domnul Hristos. Starile de incordare in Adunari le fac tocmai acestia care li se pare lor ca sunt in Domnul Hritos. Un copil al lui Dumnezeu este constient ca acolo este prezent Domnul Hristos.Poti fi credincios in felul lumi, dar care nu are nimic de aface cu a fi copil al lui Dumnezu.Am mai spus, ca este o diferenta in a fi credincios in sensul cum il percep cei mai multi si a fi nascut din nou de Dumnezeu.

         Nu in zadar Ap, Pavel spune aceste cuvinte.Nu stiu citi dintre cei ce fregventeaza Adunarile si-au pus aceasta intrebare.Oricum, in viata celui care este in Domnul Hristos,se vede evidentele unei vieti traite in armonie cu ce spune Cuvintul lui Dumnezeu.Nu sunt aceste evidente, poti fi numai unul care fregventezi Adunarile, Bisericile, dar fara folos sufletesc.Ca sa ne testam pe noi insine, asa cum Pavel spune 2 Corinteni 13-5,Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sînteţi în credinţă. Trebuie sa fim sinceri cu noi insine.Fara aceasta sinceritate nu vom ajunge sa stim adevarul unde ne aflam.In Hritos sau pe linga El.Dumnezeu sa dea un duh de cercetare tuturor care vin in Adunare de anii de zile si se vad in viata lor tot cele vechi.Sa nu meargem de-a valma. Ca va fi tragic cind se va zice,duceti-va dela Mine.

John Balarie

Los Angeles California

 

About john Fischer

By his grace I am child of God..Seeing that,I am save for ever. Prin harul lui Dumnezeu sunt un copil al Lui.Spunind asta,sunt mintuit(salvat)pe veci. Prin acest blog doresc sa impartasesc cu fratiii si surorile mele de pretutindeni, din cind in cind citeva ginduri din Cuvintul scump al lui Dumnezeu!Cuvint care ni-l prezinta pe Domnul Hristos ca Mintuitor al celor rascumparati.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment